Friday, September 26, 2014

Chola Tikki

IMG_0192

Eli papupihvit intialaisittain! Intiassa yleisin kasvispihvi on uppopaistettu aloo tikki eli perunasta tehty pihvi, joka usein täytetään herneillä. Tällä kertaa valmistettiin tikki eli pihvi keitetyistä kikherneistä (chola) ja perunasta, jotka paistetaan pannulla. Tulos oli herkullinen ja maistui mielestäni hyvältä ketsupin kera, mutta yleisemmin näitä näkee syötävän jonkin chutneyn, kuten vihreän chutneyn sekä jogurtin kera.

Taikinaa ei tarvitse suurustaa, mikäli pavut ovat tarpeeksi kuivia. Halutessaan voi lisätä vehnäjauhoa tai vaikka itse tehtyä korppujauhoa, kuten tässä reseptissä.

Huom! Peruna ei ole välttämätön tässä reseptissä, mutta minusta se parantaa makua ja koostumusta.

Tarvitset:

  • 2-3 dl cholaa eli kikherneitä
  • 3 perunaa
  • 1 vihreä chili
  • Pätkä tuoretta inkivääriä
  • Kourallinen tuoretta korianteria
  • Kuorallinen korppujauhoa (itse paahdimme leipäkoneen leipää ja murskasimme sen korppujauhoksi)
  • Maun mukaan suolaa ja pippuria
  • 1 tl sitruunamehua

Valmistelut:

  • Keitä kikherneet. Valuta niistä vesi pois ja aseta ne esim. talouspaperille, jotta ylimääräinen neste irtoaa.
  • Keitä perunat erikseen pehmeiksi ja valuta ne.
  • Raasta inkivääri ja silppua korianteri.
Valmistus:
  • Survo kikherneet esim. perunasurvimella. Lisää perunat, ja survo nekin sekaan.
  • Lisää inkivääri, korianteri, sitruunamehu ja mausteet, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Lisää tarvittaessa korppujauhoa taikinaan.
  • Jaa taikina 8-10 osaan ja muotoile pihveiksi.
  • Lämmitä öljy pannulla ja paista pihvit keskilämmöllä molemmilta puolilta kullanruskeiksi.
  • Tarjoa chutneyn tai ketsupin kera.

No comments:

Post a Comment