Thursday, July 31, 2014

Rawa Dhokla

IMG_9086

Luoteis-Intian Gujaratista tutut kaman dhoklat ovat herkullisia suolaisia kakkuja, jotka valmistetaan besanista eli kikhernejauhosta. Ne ovat ilmavia ja kosteita, sulavat suussa.

Tällä kertaa halusin kuitenkin kokeilla valmistaa rawasta eli sujista eli mannasuurimoista valmistettua dhoklaa, joka on aika erilainen tuote – tiiviimpi ja rapeampi. Pidän yhä enemmän perinteisistä dhoklista, mutta näitäkin oli kiva maistaa Smile

 

Taikinaa varten tarvitset:

  • 4 dl mannasuurimoita
  • 1 1/2 rkl besania (kikhernejauhoa)
  • 1/4 tl kurkumaa
  • 4 dl jogurttia
  • 1 1/2 rkl hedelmäsuolaa
  • 3 rkl öljyä
  • 3/4 tl suolaa
  • 1/2 tl chilijauhetta

Mausteöljyä varten tarvitset:

  • 1 tl tummia sinapinsiemeniä
  • pari vihreätä chiliä
  • muutama currynlehti ja t. korianterinlehtiä

Valmistus:

  • Sekoita mannasuurimot, kikhernejauho sekä mausteet hyvin yhteen.
  • Lisää jogurtti ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  • Sekoita hedelmäsuola erillisessä astiassa öljyyn ja lisää taikinaan. Sekoita ripeästi ja aseta voidellulle mikroaaltouunin kestävään astiaan tai höyrykattilaan.
  • Höyrystä kattilassa tai mikrossa kypsäksi (menee tehosta riippuen 3-5 min.).
  • Kumoa valmis kakku lautaselle ja leikkaa se palasiksi.
  • Lämmitä öljy pienellä pannulla ja lisää siihen mausteet. Kaada kakkusten päälle ja nauti esim. jonkin chutneyn tai miksei vaikkapa ketsupin kera.

IMG_9086

No comments:

Post a Comment