Sunday, May 13, 2012

Egg Kothu Parotta

Kananmunalla maustettu leipähässäkkä.

Kothu parotta on chilli parottan tapainen revityistä leivistä valmistettu höystö, johon olen törmännyt ainakin Keralassa, etelä-Intiassa. Kothu parotta on vähemmän tulinen kuin chilli parotta, mutta herkullista, varsinkin kun siihen lisätään kasviksia. Tähän kothu parottaan tulee lisäksi kananmunaa, mutta sen voisi hyvin jättää poiskin.

Parottan valmistin kaupan puolivalmiista parotta-leivistä, mutta jossain vaiheessa pitäisi uskaltautua valmistamaan omatkin parottat! Tätä voisi kokeilla valmistaa myös muista leivistä.

Tarvitset:

  • 2 parottaa
  • 1 tomaatti
  • 1 vihreä paprika
  • 1 vihreä chili
  • 1 kananmuna
  • Muutama currynlehti
  • Öljyä
  • 1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa
  • Mausteita:
    • 1 tl tummia sinapinsiemeniä
    • 1/2 tl chilijauhetta
    • 1 tl korianterijauhetta
    • 1 tl mustaa pippuria
    • Maun mukaan suolaa

Valmistelut:

  • Jos käytät kaupan parottaa, paista parotat kevyesti molemmin puolin pannulla rapeahkoiksi.
  • Leikkaa tai revi paistetut paranthat 2-3 cm pituisiksi suorakuutioiksi. Aseta syrjään.
  • Leikkaa tomaatti, sipuli ja chili pieniksi kuutioiksi ja paprika keskikokoisiksi paloiksi.

Valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla.
  • Lisää sinapinsiemenet, chili ja currynlehdet.
  • Kun sinapinsiemenet alkavat poksahdella, lisää sipuli sekä inkivääri-valkosipulitahna. Ruskista, kunnes sipulit ovat kullanruskeita.
  • Lisää tomaatit.
  • Kun tomaatit alkavat olla pehmeitä, lisää kurkuma, chilijauhe, korianterijauhe sekä puolet suolasta. Hauduta hetken aikaa.
  • Lisää paprika ja hauduta muutaman minuutin ajan, kunnes pehmeitä. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. 
  • Sekoita kananmuna sekaan huolellisesti.
  • Lisää lopuksi parottan palaset, paista hetken aikaa käännellen ja mausta suolalla.
  • Tarjoa sellaisenaan lämpimänä.

2 comments:

  1. Vaikuttaa herkulliselta! Voisikohan parottan sijaan käyttää vaikkapa tortilloja parottan puutteessa? Vai saaneeko Suomesta parottoja?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hyvä kysymys! Tortillat on aika ohuita, joten ne ei ehkä maistu tässä ihan yhtä hyviltä. Ehkä joku paksumpi rieska olisi parempi...parotta maistuu tässä olomuotonsa takia vähän kanalta. Hakaniemen itämaisista kaupoista saattaa saada parottaa, pitää tutkiskella...

      Delete