Sunday, April 8, 2012

Pääsiäisen fuusiojälkkäri

DSCN5635

Pääsiäiseksi tein jälkiruokaa vähän periaatteella “mitä jääkaapista löytyy”, ja sain aikaiseksi vähän erilaisen jälkiruoan. Yhdistelin elementtejä molemmista ruokakulttuureista tyyliin “marsipaani meets pasha”. Tulos: eksoottisen mutta samalla kotoisen makuinen herkku.

Hauskaa pääsiäistä kaikille!

Tarvitset:

  • 2 dl rahkaa ja 1 dl kuohukermaa (täällä valmistin 2dl happamasta kermasta ja 1 dl intialaisesta jogurtista)
  • Maun mukaan sokeria
  • 1 appelsiini + sen raastettu kuori
  • 2 rkl manteleita
  • 1 rkl sultana-rusinoita
  • Tippa manteliuutetta
  • Tippa ruusuvettä

Valmistelut:

  • Jauha mantelit rouheeksi monitoimikoneessa.
  • Leikkaa rusinat kahtia.
  • Paloittele appelsiini paloiksi.

Valmistus:

  • Vispaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää rahka ja sekoita uudelleen.
  • Lisää loput ainekset ja mausta sokerilla.
  • Koristele halutessasi esim. appelsiinin raastetulla kuorella ja anna asettua jääkaapissa puolisen tuntia.

5 comments:

  1. Tuo on takuulla maistunut hyvälle!Hyvää Pääsiäistä Anna!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oli ihan hyvää :) Pääsiäisenä on pakko saada rahkaa jossain muodossa!

      Kiitos, samoin sinulle Yaelian!

      Delete
  2. Anna, blogissani on sinulle tunnustus :) Nämä sinun kokkailut kuulostaa kyllä niin herkullisilta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitokset, Murmeli - käydään katsomassa! Kunpa sitä ehtisi enemmänkin kokata...varsinkin kokeilut jäävät nykyään vähemmälle...

      Delete