Wednesday, January 12, 2011

Aloo Bandh Gobhi

Höystö perunasta ja kaalista.

                    Aloo Bandh Gobhia rotin ja kurkku-pähkinäraitan seuralaisena.

Tällä kertaa kokeiltiin tällaista yhdistelmää: aloo (peruna) ja bandh gobhi (kaali). Idean sain työpaikaltani, jonka ruokalassa aloo bandh gobhi on yksi suosikkisubzeistani.

Jotkut laittavat tähän tomaattia ja sipulia ja tekevät siitä kastikemaisemman, mutta itse tein siitä anoppilan tapaan kuivan, perusmausteilla seikkaillen. Eli maun mukaan!

Tarvitset:

  • 1 iso t. 2 pientä perunaa
  • n. 300g kaalia
  • Öljyä
  • (vettä)
  • Mausteita:
    • 1 tl jeeraa (juustokuminan siemenet)
    • Ripaus asafoetidaa (hajupihka)
    • 1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa
    • Ripaus kurkumaa
    • 1/2 tl chilijauhetta
    • 1 1/2 tl korianterijauhetta
    • 1/2 tl garam masalaa
    • Maun mukaan suolaa

Valmistelut:

  • Leikkaa perunat ja kaali ohuiksi suikaleiksi.

Valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla. Kuullota jeeraa öljyssä, kunnes se alkaa räiskiä.
  • Lisää asafoetida, paista hetken, ja sitten varovaisesti inkivääri-valkosipulitahna.
  • Kaada sekaan perunasuikaleet. Kuullota n. 5 min. ajan.
  • Kun perunassa alkaa olla hieman väriä, lisää kaalisuikaleet. Mausta suolalla, ja paista keskilämmöllä n. 5 min. ajan.
  • Lisää kurkuma, chili ja korianterijauhe sekä maun mukaan suolaa. Sekoita hyvin, ja hauduta.
  • Kun kasvikset alkavat olla kypsiä, mausta garam masalalla ja lisää tarvittaessa hieman vettä. Hauduta vielä muutaman minuutin ajan.
  • Koristele halutessasi tuoreella korianterilla ja tarjoa intialaisten leipien kera.

No comments:

Post a Comment