Wednesday, December 29, 2010

Hara Bhara Kabab

Mausteinen pihvi pinaatista ja herneistä.

Hara Bhara Kabab on hyvä vaihtoehto lihaisille kababeille. Hara bhara kababia tarjotaan usein alkupalana pohjois-intialaisissa ravintoloissa, ja miksei se olisi hyvä tarjottava illanistujaisissakin. Nimensä se saa vihreästä väristään (hara), joka tulee siis pinaatista.

Oikeaoppisimmin hara bhara kababit tulisi uppopaistaa öljyssä, mutta tämän reseptin mukaan kababit ruskistettiin pannulla. Jos haluaa kababeista hyvin rapeata sormiruokaa, kannattaa ne uppopaistaa. Kuvassa kababit näyttävät suurilta, mutta niiden tulisi olla melko pieniä ja ohuita. Kababit maistuvat hyviltä erilaisten dippien kera.

Tarvitset:

  • 1/2 dl channa dhalia (puolitettuja kikherneitä)
  • 3 dl tuoretta pinaattia
  • 50g paneer-juustoa (voi korvata raejuustolla)
  • 1 dl herneitä
  • 2 cm pätkä tuoretta inkivääriä
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 3 vihreätä chiliä
  • 2 rkl korppujauhoa
  • 1 tl chaat masalaa
  • 1/2 tl garam masalaa
  • Maun mukaan suolaa
  • Paistamista varten öljyä sekä korppujauhoa

Valmistelut:

  • Keitä herneet pehmeiksi.
  • Kalttaa pinaatinlehdet.
  • Raasta inkivääri ja murskaa valkosipulin kynnet.
  • Leikkaa chilit pieneksi silpuksi.

Valmistus:

  • Laita kattilaan 3dl vettä ja linssit, inkivääri, valkosipuli sekä chilit. Keitä niin kauan, kunnes linssit ovat pehmenneet (nopeiten tämä tapahtuu painekattilassa, normaalilla kattilalla kannattaa varata hyvin aikaa).
  • Kaada vesi pois, ja soseuta linssit, pinaatti sekä herneet yhteen karkeaksi soseeksi esim. blenderissä.
  • Lisää seokseen paneer, mannasuurimot sekä mausteet. Sekoita hyvin.
  • Muodosta massasta pieniä, ohuita pihvejä. Kieritä pihvit vielä korppujauhossa.
  • Paista pihvejä öljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi.
  • Tarjoa kuumana.

6 comments:

  1. Vautsit, ihanalta taas näyttää. Upean vihreä väri!

    ReplyDelete
  2. Joo, nämä ovat tosi herkullisia, kannattaa kokeilla :)

    ReplyDelete
  3. Kuulostaapa hyvältä!! Todellakin hyvä vaihtoehto lihaisalle kebabille! Jota mieheni kävi muuten syömässä tänä iltana, itse kieltäydyn kunniasta, koska mielestäni täkäläisellä kebabilla ei ole juuri mitään tekemistä sen alkuperäisen kanssa...
    Oikein hyvää uuttavuotta sinne!! :)

    ReplyDelete
  4. Hyvää uutta vuotta sinnekin Italiaan!

    Tuo on myös jännää, että turkkilaiset kebabit on ikäänkuin isosta lihakimpusta leikattuja paloja, kun taas täkäläiset kababit näyttävät enemmän jauhelihasta muotoiltuja pitkulaisia kepakoita. Nämä kasvisversiot on tosiaan hyviä, kotona tehtyinä mielestäni vielä parempia kuin ravintolassa :)

    ReplyDelete
  5. Wow! I made it and all my guests loved it so much. Yummy indeed! Continue sharing :)

    ReplyDelete