Monday, November 15, 2010

Bharwan Tamatar

Kasviksilla täytettyjä tomaatteja sipulikastikkeella.

Uusin lempparini, intialaisittain täytetyt tomaatit valmistetaan melko samalla tavalla kuin täytetyt perunat. Tomaatteihin voi laittaa samaa paneer-pähkinä-hernetäytettä kuin perunoihin, tai täytteen voi valmistaa vaikka sekalaisista kasviksista tai linsseistä. Tällä kertaa valmistin täytteen perunasta, porkkanasta ja paneer-juustosta.

Mielestäni täytetyt tomaatit on helpoin valmistaa mikroaaltouunissa, mutta halutessaan ne voi kypsentää paistinpannulla mikron sijaan. Kastikkeen valmistin sipulista, mutta myös perus-tomaattikastike – sama kuin täytetyissä perunoissa – käy tähän (jos tomaattiyliannostus ei häiritse!). 

 

7 keskikokoista tomaattia varten

Täytettä varten tarvitset: 

  • 2 perunaa
  • 1 porkkana
  • 80g paneer-juustoa (voi korvata raejuustolla)
  • Tuoretta korianteria
  • Öljyä
  • Mausteita:
    • 1/2 tl chilijauhetta
    • 1 tl korianterijauhetta
    • 1/2 tl garam masalaa
    • Ripaus amchooria (mangojauhe) tai sitruunamehua
    • Maun mukaan suolaa

Kastiketta varten tarvitset:

  • 2 isoa t. 3 pientä sipulia
  • Öljyä
  • Mausteita:
    • 1 tl garam masalaa
    • 1 1/2 tl korianterijauhetta
    • 1 tl mustapippuria
    • 1/2 tl mustaa suolaa (kala namak)
    • Ripaus sokeria
    • Maun mukaan suolaa

1. Valmistelut:

  • Keitä perunat ja porkkanat pehmeiksi.
  • Soseuta sipulit hienoksi soseeksi esim. blenderissä.
  • Muserra paneer käsin tai raasta se.
  • Hienonna korianteri.

2. Tomaattien valmistus:

  • Leikkaa tomaattien kanta pois veitsellä. Koverra siemenet ja hedelmäliha pois esim. lusikalla.

          Tomaatinkoverruslusikka

                Koverretut tomaatit

 

  • Hienonna koverretut osat ja laita syrjään.

  • Leikkaa tomaattien alaosasta pieni pala pois, jotta ne pysyvät pystyssä.

  • Voitele tomaatit ulkopuolelta kevyesti öljyllä esim. pullasudilla ja aseta ne voideltuun mikroaaltouuniastiaan “seisomaan”.

3. Täytteen valmistus:

  • Murskaa perunat ja porkkanat kevyesti esim. haarukalla.
  • Lämmitä öljy pannulla. Lisää perunat, porkkanat, paneer ja maun mukaan suolaa.
  • Lisää mausteet sekä tomaattimurska, ja paista parin minuutin ajan samalla sekoittaen.
  • Lisää lopuksi hienonnettu tuore korianteri seokseen.

                           Täytettä

  • Täytä tomaatit seoksella, ja kypsennä mikroaaltouunissa täydellä teholla n. 5 minuutin ajan uunista riippuen.

   Täytettyjä tomaatteja ennen kypsennystä.

4. Kastikkeen valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla.
  • Kaada sipulisose pannulle, ja kuullota sitä, kunnes se alkaa olla kullankeltaista.
  • Lisää mausteet. Tarkista maku, ja lisää tarvittaessa esim. suolaa tai pippuria. Hauduta parin minuutin ajan.
  • Kaada sekaan n. 1 dl vettä, ja hauduta vielä muutaman minuutin ajan.
  • Kun kastike on valmista, kaada se kypsien tomaattien päälle ja nauti tomaatit intialaisten leipien kera.

3 comments:

  1. Hei! Näyttääpä hyvältä!! :) Italiassakin, ainakin meidän alueellamme, tehdään paljon täytettyjä perunoita ja kasviksia. Tulikin mieleeni, että en ole tehnyt niitä pitkään aikaan! :) Voisikohan näiden tomaattien täytteen paneerin korvata muulla juustolla? Ihanan insprioivia reseptejä!! :)

    ReplyDelete
  2. Italiansalaatti, siellä Välimeren maissahan nämä täytetyt kasvikset onkin tosi yleisiä! Täällä näkee harvemmin, mutta itse maistelen aina kun niitä näkyy menyyssä.

    Paneerin voi varmasti korvata jollakin muulla kiinteällä juustolla - löytyykö Italiasta raejuuston tyyppistä juustoa? Englanniksi se on cottage cheese. Myös erilaiset pähkinät käyvät tähän, miksei myös vaikka vihreät pavut ja herneet.

    ReplyDelete
  3. Nami,kuulostaa hyvältä! Myös täällä harrastetaan täytettyjä kasviksia erittäin paljon,ja vaikka mistä kasviksesta.

    ReplyDelete