Thursday, October 28, 2010

Shalgam Ka Raita

Punajuuriraita.

Vanhasta blogista löytyy useita raitareseptejä, mutta pitää saada muutama tänne uudenkin blogin puolelle! Kokeilin tehdä ensimmäistä kertaa punajuuriraitaa lisukkeeksi Mooli Ka Paranthalle, kun joku raita piti tehdä. Ja punajuurifani kun olen, tykkäsin kovasti!

Tarvitset:

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 punajuuri
  • 1 tl jeeraa (juustokuminan siemeniä)
  • Ripaus chilijauhetta
  • Ripaus sokeria
  • Maun mukaan suolaa

Valmistus:

  • Keitä punajuuri melko pehmeäksi, ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi.
  • Sekoita jogurttiin muutama ruokalusikallinen vettä ja vispaa, kunnes raita on hieman juoksevaa ja tasaista.
  • Paahda jeera kevyesti pannulla tummaksi, murskaa se vaikka kaulimella ja lisää murska raitaan.
  • Lisää loput mausteet, ja nauti intialaisen ruoan lisukkeena.

3 comments:

  1. Ihanalta vaikuttaa. Jännä, ettei toi punajuuri värjää tota ton enempää! :)

    ReplyDelete
  2. Toimisikohan säilykepunajuurella vai tulisiko siitä liian etikkaista?

    ReplyDelete
  3. Ent-tu, minäkin yllätyin tuosta!

    Stormby, etikka saattaa juoksuttaa jogurtin, mutta voisihan sitä kokeilla, valuttaa vaan ensin punajuuren hyvin ja antaa sen kuivua hyvin.

    ReplyDelete