Sunday, August 29, 2010

Kachori

kachori

Linssitäytteinen paistettu leivonnainen.

Kachori on samosan sukulainen, upporasvassa paistettu leivonnainen, joka on kasvisten sijaan täytetty maustetuilla linsseillä. Kachori maistuu hyvältä esim. tamarindichutneyn kera.

Täytettä varten tarvitset:

  • 150g urad dhalia (valkoisia linssejä)
  • Öljyä
  • 1-2 rkl tuoreita korianterinlehtiä
  • Mausteita
  • ½ tl chilijauhetta
  • 1 tl korianterijauhetta
  • ½ tl jeeraa (juustokuminajauhe t. siemenet)
  • ½ tl garam masalaa
  • (1 tl chaat-mausteseosta)
  • Maun mukaan suolaa

Taikinaa varten tarvitset:

  • 250g vehnäjauhoja
  • 1 tl ajwainia (koptilainen kumina)
  • Maun mukaan suolaa
  • n. ½ dl öljyä
  • n. 2 dl vettä (tarpeen mukaan)

Valmistelut:

  • Liota linssejä kuumassa vedessä n. 3h ajan.

Valmista täyte:

  • Lämmitä öljy pannulla. Paista liotettuja linssejä pannulla hetken aikaa.
  • Lisää mausteet, ja sekoita hyvin. Hauduta parin minuutin ajan.
  • Lopuksi lisää tuore korianteri.

Valmista taikina:

  • Sekoita yhteen jauhot, suola ja ajwain.
  • Lisää öljy. Ala lisätä vettä samalla käsin sekoittaen. Vaivaa taikinaa huolellisesti nyrkillä painellen n. 10 min. ajan, lisäten vettä, kunnes taikina on sopivan tasaista ja kimmoisaa. Valmis taikina on irtoaa kulhon reunoista.

Valmista kachorit:

  • Tee taikinasta pitkä pötkö ja jaa se n. 20 samankokoiseen osaan.
  • Muotoile taikinapalasta pallo, ja tee siihen sormella kolo. Suurenna koloa, ja laita koloon lusikalla täytettä.
  • Sulje taikinan yläosa nipistäen (muoto näyttää hieman valkosipulilta) huolellisesti niin, että taikinaan ei jää ollenkaan vakoja (muuten kachori avautuu paistamisen aikana). Tee samoin muiden palojen kanssa.
  • Lämmitä öljyä kasarissa n. 8 cm asti. Kun öljy alkaa olla kuuma, paista kachorit keskilämmöllä ruskeiksi. Paista kachorit molemmin puolin n. ½ minuutin ajan reikäkauhalla kevyesti kääntäen. Valuta valmiit kachorit talouspaperin päällä.
  • Tarjoa lämpimänä esim. tamarindichutneyn kera.

Huom! Jos täytettä jää yli, voi siitä valmistaa esim. täytettyjä paranthoja tai pureja.

1 comment:

  1. Intialainen keittiö on kyllä täynnä tosi upeita tän tyyppisiä reseptejä.Kiitos taas kerran,ehkä sitten joskus teen tätä...

    ReplyDelete